vineri, 2 decembrie 2016

Lucruri uimitoare existente în natură despre care îti vine greu sa crezi ca există în realitate

Cascada sângerie din Antarctica

 

Cascada sângerie este formată prin ieșirea unei ape sărate contaminată cu oxid de fier, care curge din limba ghețarului Taylor pe suprafața acoperită cu gheață a West Lake Bonney în Valea Taylor a McMurdo Dry Valleys în Victoria Land, Antarctica de Est.

Copaci curcubeu de eucalipt în Kailua, Hawaii

 
Eucalyptus deglupta este un copac înalt, cunoscut sub numele de eucalipt curcubeu. Este singura specie de eucalipt care se găsește în mod natural în New Britain, Noua Guinee, Ceram, Sulawesi și Mindanao. Coaja unică multi-colorată este caracteristica cea mai distinctivă a copacului. Petice de scoarță exterioare sunt reînnoite anual, la momente diferite, arătând o scoarță de copac interior verde strălucitor. Acasta, se închide apoi la culoare și ajunge la maturitate dând tonuri de albastru, violet, portocaliu și apoi maro.


Valurile Arizona


Valurile reprezintă o formațiune de gresie pe pantele Buttes Coyote din Paria Canyon-Vermilion Cliffs Wilderness, situat în partea de nord a statului american Arizona. Frumoasa formațiunea de gresie este celebră printre drumeți și fotografi pentru formele sale colorate, ondulate și robuste.


Țărmurile pâlpâitoare din Vaadhoo, Maldive

  
Vârfurile de ace de lumină de pe țărm se aseamănă cu niște stele în oglindă, așa cum se vede în imaginea de mai sus surprinse pe insula Vaadhoo din Maldive. Valurile albastre strălucitoare, lumina biologică, sau bioluminiscență, este produsul unor microbi marini numiți fitoplancton

Pilonii luminoși deasupra Moscovei

 
Este un fenomen vizual creat de reflexia luminii din cristale de gheață, cu suprafețe aproape orizontale plane paralele. Lumina poate veni de la Soare, Luna sau din surse terestre, cum ar fi iluminatul stradal.

Câmpiile de sare reflectorizante din Bolivia


Uimitoare deșerturi de sare unde cerul și pământul se întâlnesc pentru a crea peisaje de vis. Salar de Uyuni este cel mai mare deșert de sare din lume, acesta întinzându-se pe o suprafață de 10.582 km patrati. Aici nu este apă, solul este acoperit într-un strat de crustă de sare reflectorizantă, care oglindește perfect pe bolta cerească. Salar s-a format ca urmare a unor transformări a mai multor lacuri preistorice. Acesta este acoperit de câțiva metri de crustă de sare, care are o extraordinară planeitate cu variații medii de altitudine de un metru peste întreaga suprafață.

Cenote, izvorul natural subteran din Mexic

  
Natura creează minuni, uneori într-adevăr greu de crezut, acest izvor natural subteran din Mexic este una dintre ele. Cunoscut sub numele de Cenote, acesta este o groapă naturală sau canal de scurgere care rezultă din prăbușirea rocilor de calcar, expunând apele subterane de dedesubt.

Furtuna murdară cu descărcări electrice



O furtună murdară sau "fulger vulcanic" este un fenomen care apare atunci când fenomenul de trăsnet este produs într-un nor vulcanic. Un studiu a indicat faptul că sarcinile electrice sunt generate atunci când fragmente de rocă, cenușă și particule de gheață dintr-un nor vulcanic se ciocnesc și produc sarcini statice, la fel cum particulele de gheață se ciocnesc în furtuni regulate. Erupțiile vulcanice eliberează de asemenea cantități mari de apă, care ar putea ajuta la alimentarea acestor furtuni.

Copacii fantomă din Pakistan

  
Fenomenul de păienjeniș este un efect secundar neașteptat al inundației în anumite părți din Pakistan. Milioane de păianjeni au urcat în copaci pentru a scăpa de creșterea apelor de inundații, învăluindu-i cu pânzele lor mătăsoase. Din cauza amplorii inundațiilor și a faptului că a durat atât de mult timp ca apa să se retragă, mulți copaci au devenit învăluiți în pânze de păianjeni fantomatice.



Pădurile subacvatice din Lacul Kaindy, Kazakhstan

 
Pădurea scufundată face parte dintr-o zonă de 400 de metri lungime a Lacului Kaindy din Munții Tian Shan situați la 129 km de orașul Almaty din Kazahstan. Lacul a fost creat ca rezultat al unei alunecări de teren enorm de calcar, declanșat de cutremurul Kebin din 1911.

Referinte: http://www.wonderslist.com/10-amazing-things-in-nature/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu