sâmbătă, 4 decembrie 2010

Cum au fost inventati fulgii de porumb

Fulgii de porumb sunt o invenţie americană. În anul 1894 Will Keith Kellogg şi fratele său, Dr. John Harvey Kellogg au creat fulgi de ovăz accidental în timp ce aceștia pregăteau pâine la Sanatoriul Battle Creek (Dr Kellogg era inspector acolo). Will Keith a inventat fulgii de porumb patru ani mai târziu - în 1898 și i-a numit "fulgi de porumb prăjiți", deoarece aceștia erau obținuți prin prăjirea porumbului. Dr. Kellogg nu a vrut să intre în afaceri cu fulgi de porumb cu el, aşa că Will Keith a inființat compania Battle Creek Toasted Corn Flake singur în anul 1906. El a folosit fulgi de porumb copți şi cu aromă de malţ în reţetă originală, neschimbată cu adevărat nici în ziua de astăzi. În prezent compania Kellogg produce mai mult de 40 de tipuri de cereale de mic dejun într-o mulţime de forme interesante şi cu arome delicioase. Sediul său din SUA este încă în Battle Creek. Astazi oameni din peste 150 de țări consumă cereale Kellogg la micul dejun.

2 comentarii:

  1. Mai intai felicitari Voicu pentru blog. E interesant ce vrei tu sa postezi si sunt convins ca daca ti-ai pus moto acel text despre Einstein nu l-ai pus degeaba.

    Dar sa revenim la fugii de porumb unii dintre voi probabil ca stiti insa Dr. Kellogg a descoperit fulgii de porumb utilizand sfaturile Scripturii, el insusi fiind un adept si sustinator al mancarii sanatoase asa cum este ea descrisa in Biblie. Pentru cei care nu stiu dr. Kellog a facut parte din Biserica Adventista de Ziua a Saptea pana in anul 1906.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru aprecieri si pentru completarile facute.
    Intr-adevar as dori sa fie un blog unde sa se gaseasca informatii interesante pentru toata lumea.

    RăspundețiȘtergere